A MÉTE, azaz Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület (angolul: Hungarian Scientific Society for Food Industry) egy szakmai civil szervezet, amely az élelmiszertudomány és -technológia területén működik Magyarországon.
A szervezet célja a magyar élelmiszeripar fejlődésének
elősegítése, a tudományos eredmények elterjesztése, a szakemberek összefogása és a nemzetközi kapcsolatok ápolása.
A MÉTE története röviden:
A MÉTE ma is aktív, és fontos szerepet tölt be a magyar élelmiszertudomány és -technológia fejlődésében, az utánpótlás-nevelésben, valamint a szakmai tudásmegosztásban. A digitalizáció, fenntarthatóság és élelmiszer-biztonság témái egyre hangsúlyosabbak az egyesület munkájában.
Különösen népszerű napjainkban a MÉTE által szervezett Nagykőrösi Tartósítóipari Napok Tudományos Konferencia, amely 2025-ben már 57.alkalommal kerül megrendezésre.
A tudományos tanácskozáson elhangzott előadások a Konzervújság című digitális folyóiratban jelennek meg.
A MÉTE heti rendszerességgel megjelenő digitális kiadványa a MÉTE Hírlevél, amely az élelmiszer- és agrárágazat legfrissebb híreiről számol be.
Kapcsolat
titkarsag.mete@gmail.com
+36-30-655 1616
2750 Nagykőrös, József Attila út 22.
© 2025. Magyar Élelmiszertudományi és Technológiai Egyesület
A legjobb élmény biztosítása érdekében cookie-kat (sütiket) használunk az eszközadatok tárolására és/vagy eléréséhez. Ha beleegyezik, akkor olyan adatokat dolgozhatunk fel ezen az oldalon, mint a böngészési viselkedés vagy az egyedi azonosítók. A hozzájárulás elmulasztása vagy visszavonása bizonyos funkciókat hátrányosan érinthet.